fbpx

Inici campanya de recol·lecció

Inici campanya de recol·lecció

Inici campanya de recol·lecció

Avui dijous 1 d’octubre iniciem la recol·lecció de clementines per a aquesta campanya 2020-21. Enguany la campanya vindrà marcada per la pandèmia COVID-19. El fet de tenir el virus entre tots nosaltres marcarà la forma de treball, recol·lecció i producció de les clementines i taronges.

Des de l’empresa s’han pres les mesures necessàries per a protegir els treballadors i tothom que mantingui relació amb la nostra organització de productors. S’ha creat un equip de coordinació i intervenció d’emergències COVID-19 on es controlen els moviments i accions necessàries. Amb tot això Citrics Terres de l’Ebre, SAT 1521 CAT OPFH 996 participa a la taula del sector del cítrics on i estan les empreses principals del sector junt amb les diferents administracions i sindicats. Des d’aquesta taula s’ha fet un seguiment de les empreses i s’han marcat tot un seguit de normes i pautes a seguir.

Referent a la campanya de la fruita s’inicia la recol·lecció amb les varietats més primerenques, Clemenrubí, Arrufatines. Tot això anirà creixent en volum i s’afegiran altres varietats, Marisol,  Primosole, Oronules i Clemenules. Clemenules és la varietat estrella que té mes acceptació degut al seu bon gust, facilitat de pelar i manca de llavors. Aquesta varietat es començarà a recol·lectar a principis de novembre.

Citrics Terres de l’Ebre disposa de diferents certificacions de qualitat internacionals que validen la qualitat del producte i el seu treball (GLOBALGAP, IFS, BRC, etc). La Organització de Productors també forma part i és una de les principals impulsores Consell Regulardor de la  Indicació Geogràfica Protegida “IGP Clementines de les Terres de l’Ebre”, segell de qualitat que dona valor als les clementines de casa nostra i certifica que són conreades a les Terres de l’Ebre.

Els camps on tenim les nostres produccions estan localitzats a les comarques del Baix Ebre i Montsià (Tarragona). Aquestes comarques estan dins de Reserva de la Biosfera, un lloc espai natural i humà que va tenir aquest reconeixement per part de l’UNESCO l’any 2013, i que també hem aconseguit aquest certificat per als nostres cítrics.